Visuvius

15 april 2025 - Pompei, Italië

Vandaag zijn we de Vulkaan de Visuvius op geweest. We hebben ons zelf af laten zetten met een bus totdat we niet verder konden. De rest moest met de benenwagen. Dit hield in zo'n 250 meter omhoog. Het uitzicht over Pompei en Napels was jammer genoeg niet zo mooi. Er hingen veel wolken en lichtelijk wat smog. Nadat we eindelijk de krater hadden bereikt kregen we een mooi uitzicht op en in de krater. Deze vulkaan is in 1944 voor het laatst uitgebarsten. En hij was ook verantwoordelijk voor de ramp van Pompei in 79 jaar voor Christus. Interessant om te zien hoe zoiets eruit ziet. Onderweg kennis gemaakt met een Belg genaamd Jan. Later met hem ergens gaan eten. Was leuk hem te ontmoeten. Dank je wel voor jullie reacties op onze berichten , genieten we van

1. Marlies van der Heijden:
    15 april 2025
    Indrukwekkend zeg! Wel mooie foto's ondanks de smog.
  2. Ingrid:
    15 april 2025
    Wat een prachtfotos, en Rian wat heerlijk om je te zien stralen! En Belgen zijn best aardige mensen hoor. 🤪
  3. Maaike:
    15 april 2025
    Jullie hebben nog geluk. Toen ik er was hingen er zoveel wolken dat er helemaal niets te zien was van de krater. En leuk dat jullie alweer mooie mensen ontmoeten👋
  4. Elly:
    16 april 2025
    Maar goed dat jullie goede schoenen hebben. Wat een wandeling omhooggevallen van 250 meter. Top hoor!!
  5. Elly:
    16 april 2025
    Goed bezig. 250 meter klimmen.
    Altijd leuk om mensen te ontmoeten en verhalen te delen.
  6. Ans:
    16 april 2025
    Wat leuk om zo'n krater van dichtbij te kunnen zien. Heel bijzonder.
    Goed dat je een paar van die stokken hebt Rian, dat maakt het iets makkelijker om omhoog te komen. Is volgens mij best zwaar anders
  7. Esther R.:
    16 april 2025
    Gaaf hoor! De diepte is lastig te fotograferen denk ik. Maar echt indrukwekkend.
  8. Ineke:
    18 april 2025
    Mooie ervaring, de wandeling, de krater en de Belg. Leuk hoor!! Flinke klim ook op die Vesuvius. Die geur van rotte eieren lijkt me ook heel bijzonder. Gelukkig houden ze hem goed in de gaten. 👏👏👏