Salamanca city

12 april 2026 - Salamanca, Spanje

Vandaag (zondag 12 april) met de bus naar Salamanca gegaan. Salamaca is een leuke stad met vele oude stenen in barok stijl. Eerst zijn we naar een oud klooster gegaan , iglesia-convento de San Esteban. Het was mooi om te zien. Tot onze verbazing stonden er in de kapel van het klooster een viertal pasos (processie draagbare) opgesteld. Deze dingen worden met Pasen in processie door de stad gedragen. Zo'n processie duurt enkele uren en voornamelijk in stilte wordt er gelopen. Onder zo'n pasos staan wel 40-50 dragers, zij hebben allen een doek over hun hoofd waar een rol van op hun hoofd gemaakt is. Wij hadden het geluk om te zien hoe men deze 4 pasos verplaatsen, zeer bijzonder om te zien. Ze gingen Vandaag weer naar hun opslag tot volgend jaar. Daarna naar zijn we naar de kathedraal gegaan. In principe zijn het 2 kathedralen tegen elkaar gebouwd. Bij de "nieuwe" zijn we naar binnen gegaan. Wat een mooie "nieuwe "-oude  kathedraal. Daarna binnendoor naar de oude kathedraal. Het verschil in pracht en praal is duidelijk te zien. Als hoogte punt staat ook een oud herenhuis in de boeken beschreven. Dit huis is met schelpen versierd. Tegenwoordig is er een bibliotheek gevestigd, waar wij naar binnen zijn gegaan.. Daarna het stadhuisplein, plaza Major, bekeken. In opdracht van  filip V  is het carré gemaakt. Vroeger werden er in het midden stierengevechten gehouden. Nu zijn er veel terrassen en eetgelegenheden gevestigd. Prachtig mooi. Al met al een zeer geslaagde dag.

1. Ineke:
    12 april 2026
    Prachtige stad. Wat leuk!! Volgend jaar in de week voor Pasen naar Spanje. Moet een echte belevenis zijn, alle processies. Hoop dat het weer snel opklaart.
  2. Dora Korthout:
    12 april 2026
    Wat n mooi verhaal en prachtige foto's 👌🏻
  3. Anja:
    23 april 2026
    Dat is wel heel speciaal de verplaatsing van de Pasos