Ottobeuren 2
19 juni 2025 - Ottobeuren, Duitsland
Gisteren (woensdag 18-0) zijn we een kijkje gaan nemen in het klooster wat nu voor een gedeelte is ingeruimd als museum. Ook is er een gedeelte in geruimd voor gasten die hier op retraite willen gaan. Het museum zag er zeer goed uit en gaf een heel goed beeld van het klooster leven. Het gastengedeelte is uiteraard alleen toegankelijk voor gasten die er verblijven. We hebben er zeker een uurtje of twee rondgehangen. Vandaag (donderdag 19-06) zijn we weer te vinden in het dorpje. In deze regio van Duitsland is het een feestdag, sacramentsdag. Is ook te merken op de camping. Deze staat mutje vol. In het dorp staat een grote tent waar van alles is georganiseerd. Vanmiddag zijn er optredens van Duitse blaaskapellen en folklore dansgroepen. Meer voor de oudere in het dorp. In de avond treed er een rockband voor de jeugd op. Kortom wij zijn gaan kijken in de middag. We zijn tenslotte ook de jongste niet meer. Een grote feesttent met lange tafels en een blaaskapel. Leuk om dat ook eens mee te maken. Uiteraard met grote bierpullen en kraampjes met broodjes worst en hamburgers. Echt Duits.

Maar proost.....
ik hoor het allemaal wel als wij weer terug zijn