Eiland of Skye
16 september 2026 - Skye, Verenigd Koninkrijk
Vandaag (woensdag 16 sept) gaan we naar het eiland Skye. Skye is het grootste eiland van Schotland met 9000 inwoners, waarvan er 4000 in Portree (de hoofdstad) wonen. De overige bewoners wonen voornamelijk aan de kust.Op het eiland leven naast mensen veel zee en land vogels o.a. de zeearend. Het eiland heeft een kleurrijke vegetatie waarin herten, wilde katten ,geiten en reeen leven. De visserij en kweek dasrvan is een belangrijke bron van inkomsten. Naast de export van hout is het toerisme dit natuurlijk ook. De bustour over het eiland leverde mooie uitzichten op. Net voor de toegangsbrug van het eiland hebben we een stop gemaakt in Kyle of Lochalsh voor foto,s van de brug. Die was niet mooi, maar voor de bewoners van het eiland natuurljk wel belangrijk. Voor 1995 voer er een ferry naar het eiland. Daarna een stop in de hoofdstad Portree. Als laatste stop het kasteel Eilean Donan. Het kasteel ligt prachtig en strategies goed. Een bezoek aan de binnenkant was niet opgenomen in de reis. Gelukkig maakte De ijssalon aan de buitenkant van het kasteel veel goed. Moe en voldaan van alle indrukken werd de terugreis naar het hotel ingezet.
Esther:16 september 2026Heerlijk om jullie verhalen weer te kunnen volgen! Prachtig daar, lijkt inderdaad wat op Noorwegen.
Ineke:16 september 2026Prachtige natuur, maar ook: wat een oude geschiedenis. Dat straalt het land ook uit. Heel leuk!!!
Gonnie Wouters:17 september 2026Wat een geweldige foto's van een mooi land .Fijn dat ik mee mag reizen.
Lies van bijnen:19 september 2026toch maar even jullie reisblog opgezocht,prachtige verhalen en mooie fotos .ruig land vohens mij .nog veel pleziet