Agrigento

29 april 2025 - Agrigento, Italië

Zoals gezegd zijn we op zondag (27-04) aangekomen op Camping Valle Dei Templi in een voorstadje San Leone van Agrigento. Tegenover de camping is een Mercato (supermarktje) dus even boodschapjes gedaan en de camping bekeken. De maandag zijn we in de buurt van de camping gebleven, omdat er die dag wat regen verwacht werd. Die er ook is gevallen. Wel even in het dorpje gaan kijken. Hier was een bouwmarkt, dus kit gekocht voor het dak. Ergens een Italiaanse bar ingedoken om wat te drinken en een farmacie bezocht voor een drankje tegen kriebelhoest. De dinsdag beloofde een mooie dag te worden dus met de bus naar de griekse tempels nadat ik (Riny ) eerst de gaatjes op het dak heeft dicht gekit. Aangekomen bij de griekse tempels daar rondgekeken. Indrukwekkend weer, maar ook de planten pracht geweldig!!!. Wat een droge dag had moeten worden eindigde in een heuse onweersbui. Het kletterde er even goed uit. We stonden net op de bus naar de camping te wachten. Helaas die kwam niet. Inmiddels was het opgehouden met regenen. Dus toen maar de benenwagen. Ook dat was minder want afslag gemist. Uiteindelijk bij een pompstation een taxi laten bellen door een behulpzame Italiaan. Geweldige mensen hier die altijd bereid zijn je te helpen. Overigens kennen ze hier een vijfde afval soort om te scheiden. Deze heet; DE BERM

1. Freek:
    29 april 2025
    Haha mooi stukkie pap DE BERM!! fijn dat jullie zo genieten. ondanks soms een bui
  2. Freek:
    29 april 2025
    Schitterende omgeving!! En ons pap kan ook alles hè super handyman
  3. Elly:
    29 april 2025
    Jazeker. Je vader is inderdaad een super handyman. Wel prachtige foto's van de omgeving.
    Jammer voor de verzopen katjes.
  4. Maaike:
    29 april 2025
    Jullie kijken er ook echt triest bij op de foto met regen🤣 Maar wederom prachtige foto’s. Jullie boffen maar met alle mooie oudheid die op jullie pad komt.
  5. Leny Millenaar:
    30 april 2025
    bedankt weer voor de mooie foto’s en het leuke reisverslag! veel plezier met jullie nieuwe avonturen🙋‍♀️
  6. Ans:
    30 april 2025
    Mooi om al die grote planten buiten te zien bloeien, waar wij alle moeite moeten doen om ze binnen in leven te houden.
    Leuke foto's weer 👍
  7. Ineke:
    1 mei 2025
    Mooie foto’s. En weer een mooi verhaal: zo ‘n bus die nooit komt (Murphy’s law aan het werk).. Leuk dat we via jullie ook wat van de Italiaanse cultuur meekrijgen.
  8. Gonnie Wouters:
    1 mei 2025
    Wie verre reizen doet kan veel verhalen ,jullie hebben al veel gezien en beleefd. Geniet ervan en fijn dat er op de wereld ook goede mensen rondlopen.
  9. Paul:
    1 mei 2025
    De boel weer dichtgekit en meteen getest door de regenval. Mooie omgeving daar!
  10. Ingrid:
    2 mei 2025