Assisie stad

11 april 2025 - Assisi, Italië

Gisteren (10-04) zijn we met de bus naar Assisie geweest. Echt de moeite waard deze stad. Net en opgeruimd met smalle straatjes en authentieke huisjes. Uiteraard draaid het hier om frater Franciscus.  Deze man heeft heel zijn leven in armoede geleefd en alles stond in het kader van het katholieke geloof. Twee jaar na zijn dood zijn ze begonnen met de bouw van de Basiliek en in de loop van de jaren is deze steeds uitgebouwd. Aan de binnenkant helemaal verfraaid met fresco,s. Heel erg mooi en zeker de moeite waard. De drukte viel nu nog mee, maar verder in het seizoen zal het hier zeker erg druk zijn.Naast deze Basiliek staan er nog een flink aantal kerken. We hebben ze niet allemaal gezien want zulke heilige boontjes zijn we nu ook weer niet. Op de heenweg hadden we een zeer vriendelijke chauffeur die ons uitlegde waar we weer op moesten stappen op de terugweg. Alleen was ik het adres van de camping kwijtgeraakt. Het toeval wilde dat we dezelfde chauffeur hadden. Was toch maar goed dat we een bezoek aan Franciscus hadden gebracht.

1. Freek:
    Mooie bezichtiging!!
  2. Gonnie Wouters:
    11 april 2025
    Altijd vertrouwen op de Heiligen, kom je altijd thuis. HaHa. Goede foto's.
  3. Esther:
    Ja, franciscus helpt! Mooie foto's
  4. Anja:
    12 april 2025
    Je hoeft niet Heilig te zijn om al dat moois te kunnen beleven.
  5. Ingrid:
    12 april 2025
    Gelukkig dat de kerk geholpen heeft 😂😂
  6. Elly:
    13 april 2025
    Fijn dat je dexweg naar de camping gevonden hebt. Misschien heeft heilige Franciscus toch zijn invloed gehad
  7. Ineke:
    13 april 2025
    Leuke impressie, Riny duidelijk herkenbaar op de markt 🫣. Diepe buiging voor Franciscus van Assisi dat hij nog zoveel invloed heeft eeuwen na zijn dood 😜