Noto

6 mei 2025 - Noto, Italië

Afgelopen nacht flink onweer en regen met hagelstenen, hoe groot weten we niet maar het kletterde goed op de camper. We staan op een agriturismo camping onder en tussen de citroen bomen. Vanmiddag met de taxi van de camping, die gratis is , naar de stad Noto, dat is met de auto 6 min Hiervandaan dan nog een stukje lopen en je staat binnen de historie van Noto. De stad staat op unesco lijst omdat alles gebouwd is met geel kalkzandsteen, heel kwetsbaar dus. Ergens in 1600 heeft een aardbeving deze stad getroffen. Men heeft de stad herbouwd met dezelfde stenen. Het is prachtig, we werden er door verrast. We hebben immers al vele steden gezien, maar deze was zo imposant en "heilig" want we hebben wel 10 kerken gezien waarvan we er 3 van binnen hebben gezien. Maar niet meer, anders zouden we er als pater en nonneke van terug zijn gekomen. ;)  Nu zijn we weer terug op de camping en gelijk binnen gaan zitten want dit is de eerste plaats waar de muggen ons gevonden hebben. Morgen gaan we naar Zafferana, zo'n 120 km van hier , waar we kijken of we de Etna kunnen bezoeken.

1. Marlies van der Heijden:
    6 mei 2025
    Prachtige foto's! Hadden ze geen wierook tegen de muggen?
  2. Rian:
    7 mei 2025
    Nee, niet gezien. Wel een idee om de volgende keer mee te nemen
  3. Marjolijn Spoor:
    Wat een prachtige stad.
  4. Gonnie Wouters:
    7 mei 2025
    Wat een mooie gebouwen. Goed weergegeven met de foto's.
  5. Dora Korthout:
    7 mei 2025
    Mooie fotos mooie stad een groot museum daar hè 👌👌
  6. Ineke:
    Prachtige stad. Leuk hoor!!👏👏
  7. Elly:
    8 mei 2025
    Tjonge hagelstenen. Ik hoor dat de komende dagen jullie goed weer hebben en wij slechter. Pater en nonneke. Ik zie het helemaal voor me. 😂 mooie fotos
  8. Ans:
    10 mei 2025
    Mooie stad. Leuke foto met die trap 💖
  9. Maaike:
    17 mei 2025
    Mooie foto op de trap, moeders😃