Villa Roma Casale in het Plaatsje Piazza Amerina
2 mei 2025 - Punta Braccetto, Italië
Vandaag (vrijdag 02-05) zijn we vertrokken van de agri camping Paparanza met uitzicht op de vulkaan de Etna. Bij het plaatsje Piazza Amerina is een oude Romeinse villa opgegraven. Deze villa staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco. Bij deze op gravingen zijn mooie goed bewaard gebleven mozaïek vloeren te bezichtigen. Nu hebben we in Griekenland o.a. ook weleens mozaïek vloeren gezien, dus hadden we zoiets als; We gaan het zien. Maar werkelijk waar wat was dit mooi om te zien. Het een naar het ander tafereel trok aan ons voorbij. De mozaïeken bestaan uit steentjes van een halve centimeter bij een halve centimeter in allerlei kleuren. De villa is rond 310 na Christus gebouwd en is groter als paleis Soesdijk. Het is pas in de 20ste eeuw ontdekt. Dit bouwwerk met zijn mozaïek vloeren verdiend zeker een plekje op de wereld erfgoed lijst. Na dit gezien te hebben zijn we naar een camping aan zee gereden in het plaatsje Santa Croce Camerina. Deze camping heeft een eigen strand in een leuke/ mooie baai aan de middellandse zee. Het achterland van dit plaatsje bestaat uit kilometers kassenbouw. Niets aan dus en ook niets te beleven. Hier draait het om de zee. Bij de camperplaats hoort een eigen wc met wastafel die je moet delen met een andere camperplaats Dus niet met heel de camping. Lekker luxe. Hier blijven we weer een paar nachten.

Geniet er van!