Caceres

17 april 2026 - Cáceres, Spanje

Donderdag 15 april. We zijn weer onderweg en rijden vandaag weer 75 km zuidelijker naar het plaatsje Caceres. Dit plaatsje heeft een oude binnenstad  die op de Unescolijst staat. Verder heeft Rian een camping gevonden waarbij elke plaats een eigen douche en wc heeft. Omdat we geen grote afstand hoefde te rijden waren we op tijd op de camping. Werkelijk een mooie camping. En idd een eigen douche en toilet. Na een aantal dagen te hebben gereden was het tijd om een supermarkt op te zoeken. Dus de fietsen gepakt en op weg. Eerst naar een chinese Bazar (warenhuis) voor wat knijpers en ander geneuzel.  Toen naar de supermarkt. Dat viel toch even tegen. Continu bergopwaarts. Flink trappen dus ondanks e- bikes. De rest van de dag heerlijk in het zonnetje gezeten (26 graden)

Vrijdag 17 april. Onze reisleidster( Rian) had gelezen dat er vlakbij een mooi natuurpark was. Het heet Natural Los Barruecos. Dus wij daar heen met de camper. De afstand (22 km) was te ver om te fietsen. Voordat we er waren zagen we een meertje met een aantal palen met daarop ooievaar nesten. Prachtig. Zie foto's. Aan gekomen bij het musea en natuur monument een wandeling uitgekozen. Ondanks de warmte (29 gr) een pracht wandeling. Zelfs dwars door een kudde koeien gelopen die al een aantal kalfjes hadden. Eng was het zeker voor een van ons. Maar de afloop was positief. De dieren hadden bijna geen interesse in ons. Puff.... dat was boffen, want ze hadden toch behoorlijke horens op hun kop staan. Na bijna 3 uur gelopen te hebben waren we bezweet, moe maar voldaan. Terug naar de camping om eerst een lekker koud bier te drinken uit te rusten en te douchen. Een mooie dag met veel mooie natuur. Morgen gaan we het stadje bekijken.

1. Marlies van der Heijden:
    17 april 2026
    Leuk om jullie avonturen zo mee te beleven. Nog heel veel plezier samen en groetjes, Joop en Marlies
  2. Ingrid:
    17 april 2026
    Wat een mooie plekken bezoeken jullie en Rian wat zie je er toch prachtig uit 😘
  3. Freek:
    17 april 2026
    Lekker hoor die temperaturen!! Geniet ervan
  4. Esther R.:
    17 april 2026
    Haha, krijg er beeld bij… daar tussen die koeien! Maar prachtig daar zeg, geweldig!
  5. Tonnie:
    Prachtig die natuur!
  6. Jeanne De Wit-Meys:
    18 april 2026
    Het binnenland van Spanje is heel erg mooi.
  7. Rian:
    18 april 2026
    Fijn dat je ons gevonden hebt
  8. Ingrid:
    18 april 2026
    Leuk om jullie verhalen te lezen en wat een heerlijk weer. Geniet ervan .😍
  9. Ineke:
    18 april 2026
    Mooie wandeling!! En wat een luxe, een privé-douche!!
  10. Maaike:
    20 april 2026
    Zonnig hoedje moeders!
  11. Anja:
    23 april 2026
    Fietsen blijft een uitdaging in het buitenland