El Rocio

1 mei 2026 - El Rocío, Spanje

Op 29 april vertrokken naar El Rocio. Dit is een dorpje bekend als bedevaartdorp. De geschiedenis verteld dat in de 13 eeuw herders een Mariabeeld hebben gevonden in de moerassen. Op onverklaarbare wijze keerde het beeld elke keer terug naar de vindplaats. Dit leidde tot de bouw van een kapel op de vindplaats. Inmiddels een prachtige kerk. Met Pinksteren trekt het dorp meer dan een miljoen pelgrims. Verder staat het dorp bekend om zijn "wilde westen" sfeer". In het hele dorp zijn geen asfalt wegen maar alleen zandstraten. Bij de huizen aan de voorkant zijn balustrades gemaakt om je paard aan vast te maken. Voor spaghetti westerns zijn hier diverse opnames gemaakt. Op de dag van aankomst zijn we naar het dorpje gelopen om te eten, daarna zijn we aangesproken om een ritje met paard en wagen te maken door het dorp. Een leuk tochtje. Alleen bij terugkomst was er verwarring over de betaling. Uiteindelijk de vraagprijs betaald. De volgende dag zijn we terug naar het dorpje gegaan om de kerk en de rest van het dorpje te bekijken. Een prachtige kerk en een meer dan prachtig moeras waar het het dorp aan ligt. Leperaas en andere vogels. En natuurlijk ook de paarden van hett dorp die er liepen te grazen. Zonder omheining blijven de paarden gewoon in dit gebied. Al met al een hele leuke dag. Vandaag 1 mei (eeen feestdag hier in Spanje) blijven we op de camping. Het zwembad is open en het weer is goed 27 graden. Morgen gaan we weer weer vertrekken naar Cordoba.

1. Elly:
    1 mei 2026
    Toch leuk zo'n ritje met paard en wagen.
  2. Freek:
    1 mei 2026
    Heel gaaf🤩
  3. Ingrid:
    3 mei 2026
    Paard en wagen is super leuk. Heb ik afgelopen weekend ook gedaan. Wat een mooie omgeving! Genieten
  4. Ineke:
    5 mei 2026
    Een bedevaartsoord, nooit weg. Tof zo’n paard en wagen.