Ardales

7 mei 2026 - Ardales, Spanje

Allereerst willen wij al onze volgers bedanken voor de leuke reacties die we hebben gekregen.

Op dinsdag 5 mei zijn we aangekomen in het plaatsje Ardales wat vlakbij Malaga ligt. Vanaf hier start de wandeling door de kloof Caminito del Rey. De toegang tot deze kloof ligt zo'n 3 kilometer lopen van de camping af. De camping ligt midden in de bossen en aan een stuwmeer. Het stuwmeer mond dan weer uit in de kloof Caminito del Rey. In deze kloof is tegen de rotswanden een wandelpad gemaakt. Op donderdag 7 mei heb ik ( Riny) deze wandeling gemaakt. Rian ging niet mee vanwege de hoogte waarop dat pad bevestigd was tegen de rotswand. Een werkelijk mooie belevenis. Veel natuur en een ontzettend mooie kloof. Volgens de gids komen hier jaarlijks gemiddeld 700 mensen per dag dit pad lopen. Je moest verplicht een helm op en goed uitkijken waar je liep. Het pad was super veilig met spektaculaire uitzichten.  Daarnaast ging de tocht over een hangbrug die ontzettend wiebelde. Op het eind stonden bussen klaar die je weer terug brachten naar het begin van de Caminito del Rey. Moe maar voldaan van deze wandeling die zo'n 14 km lang was. De wandeling door de kloof is 7,7 km lang. De rest is op en neer van camping naar begin en van kloof naar de terugreis bus.

1. Esther R.:
    7 mei 2026
    Oh wauw, heel gaaf die kloof👌🏻👌🏻👌🏻
  2. Esther:
    8 mei 2026
    Wat een mooie wandeling zeg. En goed vastgelegd met de indrukwekkende foto's.
    Echter het zwembad met uitzicht op het stuwmeer is ook schitterend
  3. Jan en Ria:
    9 mei 2026
    Prachtige foto's. Dit moet een enorme ervaring zijn geweest.
  4. Elly:
    9 mei 2026
    Tjonge wat knap dat je zo veel gewandeld hebt. En over een wiebelende hangbrug. Ik vind het prachtig.
  5. Ineke:
    10 mei 2026
    Inderdaad prachtig die kloof. Je ziet er fantastisch uit Rini. Prachtige wandeling gemaakt!! Goed gedaan 👏👏👏
  6. Antoinette van Heijst:
    11 mei 2026
    Wauw wat een prachtige reis weer, gezellige verhalen en prachtige foto’s! Leuk jullie zo te kunnen volgen. Veel plezier nog !
  7. Ans:
    12 mei 2026
    Wat een prachtige wandeling door die kloof. Volgens mij was het er wel heel warm, of viel dat wel mee? Spanje heeft wel veel te bieden zeg.