Granada
Op vrijdag 8 mei zijn wij verhuisd naar Granada. We staan op een camperplaats in een voorstadje van Granada. De camperplaats ziet er goed uit. En op 600 mtr is er een bushalte die ons naar Granada stad brengt voor 1.60 euro p.p. S'Nachts wel wat regen gehad met wat onweer. Op zaterdag op weg dus. We hadden ons voorgenomen om naar de Kathedraal te gaan en wat rond te kijken in de joodse wijk. Een prachtige dag met mooi weer. De kathedraal was prachtig en er was een tentoonstelling van kerkelijke beelden. Geweldig. Teveel om ze allemaal te fotograferen. De joodse wijk met zijn smalle straatjes en winkeltjes was gewoon gezellig. De dag erop maar weer terug om een klooster te gaan bekijken ( Deze was helaas gesloten, kon alleen op afspraak ons niet bekend). Dus op naar een Moors paleis uit de 15de eeuw in de Arabische wijk. Het paleis heet;Palacio de Dar al-horra en is gebouwd op de fundamenten van een eerder paleis uit de 11de eeuw. In buurt stond ook de Iglesia de Maria Stma.de la Aurora y San Miguel Bajo uit de 16de eeuw. Prachtige kleine kerk met een leuk altaar en attributen voor een processie. Ook in de arabische wijk was er een uitzichtpunt ( mirador de San Nicolas) Er was een kerkje en een pleintje en een straat allemaal vernoemd naar St. Nicolas (sinterklaas) Wij weten nu dus zeker dat St. Nicolas in Granada Spanje woont of heeft gewoond. Daarna door de straatjes van de Arabische wijk met zijn vele winkeltjes gelopen. Sommige smalle straatjes lijken veel op een kasbah in de Arabische landen met die verstande dat je niet wordt lastig gevallen door vervelende verkopers. Al met al weer een geslaagde dag. Morgen naar het Al Hambra, het moorse paleis / fort. De attractie van Granada. Het staat dan ook op wereld erfgoedlijst van Unesco.

Groetjes vanuit een koud Drunen (8gr)