Fuenteheridos en Aracena
24 april 2026 - Aracena, Spanje
Donderdag 23 april. In de morgen zijn we vanaf de camping gelopen naar het dorpje Fuenteheridos. We wilde wat boodschapjes doen en een gezellig terras bezoeken. Het dorpje was klein, maar gezellig. En alles wat we nodig hadden was voorradig. Aan gekomen op het terras wat frisdrank besteld en wat tapas. Rian slakjes en Riny wat koude schotel. De slakjes leken nog wat te leven. Dus dit moest eerst gevraagd worden aan de vriendelijke ober. Hij barsten nog net niet in lachen uit. Maar nee ze leefde niet meer. Terug op de camping de voorbereidingen gedaan om de volgende dag dag te verhuizen.
Vrijdag 24 april. Aangekomen op de camperplaats in Aracena. Direct de rugzak op en eerst naar het Jambon (ham) museum. De streek staat bekend om zijn jambon ( ham ). Het was geen groot museum, maar je kreeg wel een goed beeld van de verschillende soorten jambon. Ook kon je zien welke varkens welke soort ham gaven, en wat daarvoor moest gebeuren. Bv eikels eten Nu moesten we een paar uur overbruggen omdat we pas om 13.00 uur in de grotten van de stad terecht konden. Een dag van tevoren was er een stuk van de kies van Riny afgebroken. Dus op zoek naar een tandarts die tijd had. Gelukkig zagen we bijtijds dat wat we aanzagen voor een tandarts een dierenarts was. De 2de tandartspraktijk had tijd, maar in de avond. Ook goed natuurlijk, waar begin je anders de vrijdagavond mee, om 20:00 uur konden we terecht. Dat is nog eens service. We waren blij dat Riny geholpen kon worden.Daarna naar de grotten waar de stad om bekend staat. In de grotten mochten er geen foto's gemaakt worden,helaas maar jammer. We hebben slechts 1 foto, toch stiekem gemaakt. Wil je meer zien zoek dan even op internet. De grotten waren mooi om te zien met veel stalacmieten en stalactieten en heldere meertjes. Na een hapje te hebben gegeten zijn we naar de camper gegaan om ons voor te bereiden op de tandarts. Ze belden op om 19:15 uur om te vragen of we om 19.30 uur konden. Natuurlijk kon dat wij op een holletje er naar toe. Eerst werd er een r-x foto gemaakt van het hele gebit. Toen de tandarts. Na 20 minuten was deze klaar en zat er een noodvulling op de kies. Helemaal geweldig. En wij trots dat het ons allemaal gelukt was. In NL was dit ons niet gelukt om op een vrijdagavond dit geregeld te krijgen. De rekening 60 euro. Voor de verrichtingen die gedaan zijn geen geld. Wel met het advies om bij terugkomst in NL een afspraak te maken met onze eigen tandarts. Doen we natuurlijk. Daarna een biertje op het terras om te proosten op de goede afloop. Het was een mooie dag geweest.

Wat fijn dat de tandarts zo snel geregeld was!!
En weer een leuke zinvolle dag super hoor.
Groetjes.
Weer een avontuur rijker.
En wat een prachtig blauw water in die grot, wauw.
Fijn dat je tand zo snel gemaakt kon worden 👍 en daarna een biertje voor de troost 😜 was weer een bijzondere dag.
Prijs van tandarts is niet veel. Fijn dat alles opgelost is en jullie verder kunnen. Ik ben benieuwd naar nieuwe verhaken.