Sevilla en feest
26 april 2026 - Sevilla, Spanje
Gisteren aangekomen in Sevilla. Bij het inchecken bij de receptie werd ik (rian) aangesproken door een Nederlandse man. Dit weekend was her laatste weekend van de feestweek in Sevilla. Hij vertelde mij waar en wees dat aan op de plattegrond. Ook vertelde hij dat we de Andelusie kaart moesten kopen voor korting in heel Andalusie op entree en openbaar vervoer. Kaart koste 2,50 dus dat had je er zo uit. Handig zo'n toerist informatiepunt als welkom. Gelukkig konden we nog een plaatsje krijgen op de camping , want deze was bijna vol ivm de feestweek. Ons plan gemaakt en om om 17:30 met de bus naar de stad te gaan. Van de receptie hadden we een tijdschema van bus gehad en een plattegrond van Sevilla. Deze hadden we trouwens ook al want we hadden van Jeanne de Wit een boekje speciaal van Sevilla gehad. De bus was druk met heel veel vrouwen in mooie spaanse jurken en bloemen in hun haar. Daar waar de meeste uitstappen, was voor ons het sein om ook uit te stappen. Prima plan want in een lange sliert liepen we naar het feestterrein wat over de brug lag. Geweldig leuk wat we zagen koetsiers met 2 of 4 paarden ervoor wederom met mooi aangekleedde vrouwen, kinderen en mannen die er netjes uitzien. Overal feesttenten naast elkaar groot en klein,vmet mensen die drinken eten en dansen. Bij 1 tentje bleven we wat langer staan om goed te kijken en genieten van al wat we zagen. Daar werden we aangesproken door 2 spaanse dames welke ons uitnodigde om binnen te komen, het was daar vrije entree, want sommige tenten hebben privé parties van bv een familie of bedrijf. Wij namen de uitnodiging aan en de dames reageerden enthousiast. Het is echt een feest voor iedereen. Een consumptie genuttigd en we werden uitgenodigd om aan een tafeltje met een Japanse vrouw en siciliaanse man te komen zitten. Waren getrouwd en hadden 3 kinderen de oudste 18 en de jongste 4 jaar. Oma was aan het oppassen. We hadden een leuk gesprek. De Japanse vrouw kon ook echt spaans dansen. Wat leuk! Ze had ervoor op een speciale school gezeten. Knap hoor. De man, die in Sicilie geboren was is het met de paplepel ingegeven , dus was leuk om hun te zien dansen. We kregen van hun een drankje aangeboden maar Riny en ik weigerde omdat we de rest van het grote feestterrein nog wilde zien. Dus bedankten we hun. Wij verder door de versierde straten op het aangelegde festival terrein. Overal hetzelfde beeld paarden, koetsen feesttenten en mooie vrouwen. We hoorden live muziek en gingen daar luisteren. Weer was er een vrouw waarvan we een drankje aangeboden kregen. Het was wijn met seven-up , dit is speciaal zodat je niet zogauw zat kon worden en de volgende dag koppijn had vertelde ze, we werden ook voorgesteld aan haar nichtje en haar vriend. Al kletsend kwam er nog een drankje, nee werd niet geaccepteerd een beetje wel. Dus ik liet een slokje in schenken en toen mijn hand erop. Het glas van Riny zat vol, de stakker haha. Een gitaar op de jas van de man maakte dat ik vroeg of hij gitaar speelde. Nee dat was een symbool voor de man en moest rechtop staan. Gelijk kwam er 1 tevoorschijn en vroeg de vrouw aan mij toestemming of ze deze bij Riny op mocht spelden. Natuurlijk mocht dat, lachen.... ik kreeg van het nichtje een speldje van een Spaanse waaier. Ook dit werd bij mij opgespeld. Het was enorm leuk. Wat een vriendelijke hartelijke mensen ontmoeten we hier , en al die leuke gesprekken. Riny dacht dat het zeker door hem kwam, wat een pret we namen afscheid van hun met drie hollandse zoenen. Deze gewoonte was de vrouw bekend. We bedankten hun voor de ontmoeting en liepen verder. Rian kocht nog wat nougat en al lopende kwamen we erachter dat we genoeg feest hadden gehad Om 21:15 uur ging de bus terug naar de camping en we moesten nog zoeken waar deze vertrok. Want het is hier niet zoals bij ons waar we uitstappen dat daar tegenover de bus terug is. Maar slimme Riny vond de oplossing. Precies op tijd kwamen we bij het busstation. Op de camping nog een biertje gedronken en toen vielen we als een blok in slaap. Geweldig wat een avond. Zometeen gaan we weer naar Sevilla, er komen nog foto's maar ik weet niet wanneer.

Veel plezier