Sevilla parlementsgebouw

27 april 2026 - Sevilla, Spanje

Gisteren wederom naar Sevilla. Daar zagen we weer veel mooie vrouwen in de stad. Wij gingen nu niet naar het feest, maar naar de oude stad. Allereerst naar het parlementsgebouw. Je mond valt open als je dat ziet. Wat een fantastisch gebouw, schitterend. Riny maakt mooie foto's. Het is er ontzettend druk en we hoorden wat reuring dus die kant gingen wij ook op. Daar waren flamingo danseressen aan het dansen, met elkaar maar ook met burgers die mee wilden doen. Wat later danste 1 danseres solo. De vrolijkheid die we eerst zagen was weg, het was een stuk vol passie , emotie, verdriet drama. Enkele momenten stond de kippevel op mijn armen, wat die danseres teweeg bracht. Ook Riny vond het fantastisch, ongelooflijk. We zijn er best lang blijven kijken. Daarna de bezichtiging van het parlementsgebouw afgemaakt. Veel mozaik ook, genieten zo mooi. In de buurt een terras opgezocht en ieder een flinke kom gazpacho (koude Spaanse tomatensoep) genuttigd. Lekker. Toen wilden we naar de kathedraal en of het paleis. Voor beide had je tickets vooraf moeten boeken wat wij niet gedaan hadden. We ervaren hier de drukte , er zijn zoveel toeristen dat de tickets voor topattracties online uitverkocht zijn voor dit moment. Pas ergens in mei kun je weer boeken. Het maakt ons duidelijk dat , willen we hier in Andalusia nog meer bezichtigen we een planning moeten gaan maken en reserveringen gaan maken. Morgen gaan we dat doen. Ook kijken of we campings kunnen boeken want als je een attractie wilt bezoeken moet je er ook, in de buurt kunnen staan. Een hele puzzel. Ondertussen hebben we dat gedaan , o.a. een kathedraal in Cordoba geboekt. Dit schijnt een samensmelting te zijn van een islamitische kerk en een katholieke kerk. We gaan het beleven als we er zijn. Verder gaan we toch nog proberen om tickets voor het paleis hier in Sevilla te kopen daarvoor moeten we morgen met de eerste bus mee 07:00 uur mee en dan bij het paleis in de rij gaan staan. De kassa gaat om 09:00 uur open en dan worden de restanten en annuleringen van die dag nog verkocht. Dus we moeten ook een beetje geluk hebben. Maar we vinden het de moeite waard om te doen. Dus dat wordt de wekker zetten morgenvroeg.......  voor de eerste keer tijdens deze trip. Riny heeft trouwens vandaag op de fiets boodschappen gedaan in een carrefour, zo groot onvoorstelbaar . We kunnen weer vooruit.

1. Anja:
    27 april 2026
    Zo druk al in het voorjaar. Veel succes met de boekingen en mooie avonturen.
  2. Ineke:
    5 mei 2026
    Prachtige foto’s en een prachtige stad. Goed te weten dat je moet reserveren. Is in vrijwel alle steden tegenwoordig, ook in Amsterdam. En Sevilla is een populaire stedentrip bestemming. Ik hoop dat de tickets lukken!!