Los Banos de Fortuna

14 mei 2026 - Los Baños de Fortuna, Spanje

25 km van Murcia zijn we op de camping La Fuente beland. De reis hier naar toe was bijzonder. Toen we door de tunnel Lorca kwamen leek het net alsof we in een andere wereld belanden. De bergen waren grijs, grauw geen bomen en nauwelijks beplanting. Eerst dachten we de bergen zijn afgegraven  maar nee daarvoor waren het teveel bergen. Wat was dit nu? ChatGPT bracht uitkomst. Dit gebied lijkt op woestijngebied, per jaar was er zeer weinig tot geen regen. Dit is het gebied van Spanje waar de minste regen valt. Akkerbouw is ook niet mogelijk hier, en is allemaal vertrokken. Het is nu 28 graden. De bruggen die over water horen te gaan, gaan nu over lege kiezelgeulen. We kijken onze ogen uit want onze camping ligt in dat gebied. De camping is niet druk , in het zwembad is het ook niet druk. Het eerste bad waar we in gaan is 36 graden warm. Rian gruweld er van, gewoon soep. Riny vind het heerlijk voor zijn botjes. Goed ik, Rian, pas me aan. Maar we onderzoeken even de andere baden. Het laatste bad is 28 graden daar voelen beide zich prima bij. Dus dat zwembad wordt het. Ligbedjes langs de kant met ook stoelen. Wat zal het in het vakantie seizoen hier druk zijn. Ze kunnen 340 mensen in het zwembad kwijt. Bubbelen enz alles mogelijk. In het restaurant heeft men van 13:00 tot 16:00 uur iedere dag een ander dagmenu. Daar gaan we ook van genieten. Rian " kookt" dus 2 dagen is dat boffen, en het was heerlijk. Verder zijn we lui, zitten onder de Oleander boom met mooie bloemen en liggen aan het zwembad. 1 was draait er op dit moment, is dat ook weer gebeurd. We hebben lekker niks gedaan en genoten van het weer. Morgen verlaten we deze camping en rijden als het goed is naar Peniscola een plaats aan het strand.

1. Anja:
    14 mei 2026
    Heerlijk een dagje relaxen en genieten van de kook prestaties van Rian. Smakelijk!
  2. Elly:
    14 mei 2026
    Lekker een zwembad, en de " maaltijden" van Rian zijn echt aan te bevelen.
  3. Willem:
    14 mei 2026
    Murcia is een stad om te bezoeken met veel bezienswaardigheden, waaronder een kathedraal in de binnenstad. Hier kan je ook gezellig slenteren.
  4. Ineke:
    15 mei 2026
    Gezellig zo’n zwembaddagje!! En ‘Rian kookt’ altijd prima. Geniet ervan samen 🤭
  5. Dora Korthout:
    17 mei 2026
    Heerlijk nog nooit van "dat " stukje "woestijn" Spanje gehoord .Maar dat is genieten daar en zeker voor Rian met die baden.